Sarımsaklı yoğurt, yoğurt ve taze sarımsak gibi maddelerin karıştırılmasıyla yapılan bir yiyecektir. Sarımsak, sağlık açısından birçok faydası olan bir baharat veya bitkisel ilaçtır.
Sarımsaklı yoğurt, sarımsağın anti-enflamatuar ve antibakteriyel özellikleri nedeniyle sindirim sistemi sağlığını iyileştirebilir. Ayrıca, sarımsaklı yoğurt, kolesterol düzeylerini düşürebilir ve kalp sağlığını koruyabilir. Sarımsaklı yoğurt ayrıca vücudun direncini arttırmak için çinko, selenyum, vitamin C gibi mineral ve vitaminler içerir.
Sarımsaklı yoğurt, ayrıca cildin sağlığını koruyan ve cildi yenileyen özellikleri sayesinde cildi genç görünümlü hale getirmeye yardımcı olabilir. Sarımsaklı yoğurt ayrıca genişlemiş poreden kurtulmada ve cildin genel olarak parlak bir görünüm kazanmasında faydalı olabilir.
Sarımsaklı yoğurt, ayrıca anti-enflamatuvar ve antibakteriyel özellikleri nedeniyle cildin enfeksiyonlarını önleyebilir ve cildin yara iyileşmesini hızlandırabilir.
Ancak, sarımsaklı yoğurt yedikten sonra ağız kokusu oluşabilir, bunu önlemek için dişlerinizi iyi fırçalamak veya birkaç adet taze nane yemek gibi yollar denenebilir. Ayrıca, sarımsak alerjisi olan kişiler için sarımsaklı yoğurt tüketiminde dikkat edilmesi gerekmektedir.
Yorumlar
Yorum Gönder