Hormonlar: Hormonlar, sivilce oluşumunda etkilidir ve özellikle adolesan döneminde hormon dengelerindeki değişiklikler, çene bölgesinde sivilce oluşumuna yol açabilir.
Temizlik: Çene bölgesinin yeterince temiz tutulmaması, sivilce oluşumuna yol açabilir. Bu nedenle, çene bölgesi için uygun bir temizlik rutini uygulamak önemlidir.
Cildin yağlı olması: Çene bölgesinde sivilce oluşumunun başlıca nedenlerinden biridir, cildin fazla yağlı olmasıdır. Yağlı cilt tipi kişilerde, sebaceous glandların çok fazla miktarda sebum üretmesi, sivilce oluşumuna yol açar.
Komedonlar: Çene bölgesinde sivilce oluşumunun nedeni olarak, cildin iç yüzeyinde oluşan, görünmeyen komedonların varlığı da söylenebilir. Komedonlar, cildin iç yüzeyinde oluşan, görünmeyen siyah noktalar ve beyaz noktalardır.
Stres: Stres, hormonların dengelerini bozduğu için sivilce oluşumuna yol açabilir.
Kosmetik Ürünler: Cilt için uygun olmayan kozmetik ürünlerin kullanımı, cildin tahriş olmasına yol açabilir ve sivilce oluşumuna neden olabilir.
Çene bölgesinde sivilce oluşumunun nedenleri arasında yer alan unsurların hepsi kişiye özel olarak değerlendirilmelidir. Bu nedenle, sivilce oluşumunun nedenleri ve tedavisi ile ilgili olarak bir dermatologa başvurmak önerilir.
Etiketler :
çenede sivilce
adet döneminde çenede sivilce
hamilelikte çenede sivilce cinsiyet
hamilelikte çenede sivilce
sürekli çenede sivilce çıkması
rüyada çenede sivilce görmek
yanak ve çenede sivilce
yanak ve çenede sivilce neden çıkar
boyun ve çenede sivilce neden çıkar
rüyada çenede sivilce sıkmak
bebeklerde çenede sivilce
çenede sivilce artışı
cenede sivilce anlami
çenede ağrılı sivilce
çenede ağrılı sivilce neden çıkar
çenede aşırı sivilce çıkması
çenede acıyan sivilce
çenede alerjik sivilce
çenede acılı sivilce
çenede ağrıyan sivilce
çenenin altında sivilce çıkması
Yorumlar
Yorum Gönder